Rentaj.ME - osnovne informacije

Rentaj.ME je prva hrvatska burza za outsource poslova na kojoj se susreću poslodavci - koji sami definiraju konkretne zadatke i radnici (samostalni profesionalci, freelanceri) - koji se natječu za izvršenje zadatka.

Outsourcing ili "vanjsko ugovaranje usluga" definira se kao davanje zadatka nekome tko nije zaposlenik Vaše tvrtke.

Razlozi zbog čega se neki poslovni procesi ili zadaci outsoursaju su: nedostatak stručnog znanja, nedostatak osoblja, zadatak nije u fokusu poslovanja, želja za proširenjem asortimana, optimizacija troškova.

Outsourcing je izuzetno popularan u Hrvatskoj i u svijetu zbog mogućnosti pružanja kvalitetnih i boljih usluga sa što manjim troškovima, te fokusiranje na osnovno poslovanje tvrtke (“core businesses“).

Prednosti za poslodavce

Putem internetskog servisa Rentaj.ME poslodavci ili privatni naručitelji mogu kreirati projekt u kojem precizno definiraju zadatak koji treba izvršiti, kao i rokove izvršenja, raspoloživi budžet i potrebna znanja i vještine koje treba imati izvršitelj zadatka. Postavljanjem projekta u sustav Rentaj.ME pozivaju se svi pogodni izvršitelji da se prijave na natječaj i podnesu ponudu za izvršenje projekta. Poslodavac može usporediti pristigle ponude, te na temelju kvalitete i cijene odabrati najboljeg ponuditelja i s njime sklopiti posao. Putem internetskog servisa Rentaj.ME poslodavci mogu outsource-ati sve poslove koji naravno nisu dio osnovnog poslovanja. Najčešće se outsource-aju popratni poslovi vezani uz elektroničko poslovanje (izrada software-a, pisanje, upisivanje podataka u baze, web dizajn) kao i poslovi prevođenja, računovodstva, marketinga i pravni poslovi. Mali poduzetnici koji samo povremeno trebaju neku uslugu mogu outsource-ati usluge čišćenja, vođenje poslovnih knjiga, IT usluge, marketing, dizajn zaštitnih znakova i slično. Privatni naručitelji preko servisa Rentaj.ME mogu pronaći najbolju osobu u blizini koja će za njih obaviti posao koji ne znaju ili ne stignu napraviti ili jednostavno ne vole raditi (registracija auta, sitni popravci, peglanje, čišćenje, plaćanje računa…).

Prednosti za pružatelje usluga

Internetski servis Rentaj.ME omogućava oglašavanje svim pružateljima usluga, te im pomaže u pronalasku novih poslova koristeći sofisticirane algoritme pretraživanja. Rentaj.ME mogu koristiti pružatelji svih usluga, a pogotovo je pogodan za pružatelje intelektualnih usluga, usluga u elektoničkom poslovanju, usluga poslovnih servisa i marketinga. Servis Rentaj.ME možete koristiti u svakodnevnom poslovanju ili za pronalazak honoranih poslova i dodatne zarade.

Rentaj.ME je besplatan!

Najbolje od svega je da je postavljanje projekata i sklapanje poslova putem servisa Rentaj.ME potpuno besplatno za poslodavce. Za posloprimce su sve dostupne usluge besplatne i uvijek će tako ostati.

Time dajemo svoj doprinos u borbi protiv krize, i povećanju konkurentnosti u Hrvatskoj.

Naša je misija povećati prihode radnicima i smanjiti troškove poslodavcima.Internetski servis Rentaj.ME započeo je s radom 11. ožujka 2013. godine, a pokreće ga tvrtka BITKOM j.d.o.o.